Loparček za visoki ginekološki bris

Namen uporabe

Loparček za visoki ginekološki bris (koda 3232) je narejen iz kakovostnega lesa in služi za odvzem brisa iz materničnega vratu in obenem z ustja maternice.

V tem predelu se pri ženskah najpogosteje pojavljajo rakaste tvorbe, zato je kvaliteten in pravočasen bris velikega pomena pri diagnosticiranju in zgodnjem odkrivanju predrakavih sprememb na materničnem vratu.

Odvzem in pregled celic brisa materničnega vratu in materničnega ustja, imenujemo tudi PAP test. To je presejalni test in je ključni del rednih preventivnih ginekoloških pregledov.

Način uporabe:
Razprete vaginalni kanal s spekulumom, tako da je cerviks viden. Počasi potisnete podaljšan del loparčka v cervikalni kanal in zavrtite loparček okoli svoje osi. Tako podaljšan krak pobere celice iz cervikalnega kanala, krajši krak pa pobere celice z ustja maternice. Pomembno je, da loparček pobere čimveč celic s spodnjega dela endocervikalnega kanala, kjer najpogosteje nastajajo patološke spremembe. Odvzete celice razmažete na stekelce ter napravite fiksacijo. V laboratoriju nato citolog(-inja) bris analizira in ugotovi morebitna obolenja oz. spremembe celic.

Kljub temu, da loparček za visoki bris pobere celice tudi iz cervikalnega kanala, je potrebno, za celovito citološko preiskavo, odvzeti bris tudi s ščetko. Pri brisu materničnega vratu se lahko pojavi manjša krvavitev, zato se endocervikalni bris (s ščetko) vedno opravi po odvzemu brisa materničnega ustja.

 

Zakaj izbrati naš loparček za visoki ginekološki bris:

  • Vsak loparček je podvržen 100% kontroli
  • Površina loparčka je gladka zato se popolnoma vse celice odbrišejo na stekelce
  • Loparček je gladek in ne vsebuje štrlečih delov, ki bi lahko poškodovali uporabnika ali pacienta
  • Narejen v Sloveniji, iz slovenskega lesa
  • Varen izdelek

Loparček za visoki ginekološki bris, prospekt

Opozorila:

  • Za enkratno uporabo.
  • Izdelek je NESTERILEN in namenjen za enkratno uporabo. Pred uporabo ga je potrebno sterilizirati, npr. s parno sterilizacijo.
  • Odvzem brisa opravi strokovno usposobljena oseba (ginekolog-inja)

V osnovni škatli je 200 oz. 300 loparčkov.

Za pravilno delovanje tega spletišča se na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih